Tres dies després de guanyar la Supercopa d'Espanya, el vigent campió de Lliga, el Barcelona, inicia avui la defensa del títol contra el Betis, a les 18:15 h, al qual rebrà al Camp Nou minvat en la seva nòmina de centrals.

Les lesions de Jérémy Mathieu i Javier Mascherano deixen Luis Enrique sense poder elegir a l'eix de la defensa, on formaran els dos únics jugadors disponibles en aquesta demarcació: Gerard Piqué i el francès Samuel Umtiti, que va debutar com a titular en la tornada de la Supercopa deixant bones sensacions. Contra el Sevilla, Luis Enrique va reservar, pensant en la Lliga, el propi Piqué, Sergi Roberto, Ivan Rakitic i Luis Suárez. Tots ells seran, en principi, titulars contra el Betis.

Un onze de circumstàncies

El tècnic del conjunt blaugrana tampoc no podrà comptar Marc-André Ter Stegen i Andrés Iniesta, lesionats, ni amb un dels nous fitxatges, el portuguès André Gomes, que arrossega una sanció de la temporada passada. També són baixa els brasilers Neymar da Silva i Rafinha Alcántara, els quals estan disputant amb la selecció canarinha els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La plaça de Neymar a la punta esquerra de l'atac l'ocuparà el turc Arda Turan, que ja ha jugat i marcat -ha fet tres gols- en aquesta posició durant la pretemporada. Un altre dels dubtes d'aquest Barça és saber qui prendrà el testimoni de Dani Alves al lateral dret, si Sergi Roberto o Aleix Vidal, però tot apunta que serà el primer, a qui Luis Enrique va reservar en la Supercopa. El francès Lucas Digne tornarà a ser titular al lateral esquerrà atès que Jordi Alba, que ha encadenat diversos problemes físics durant la pretemporada, encara va curt de preparació, mentre que Denis Suárez es perfila com el relleu d'Iniesta a la medul·lar. D'altra banda, segurament serà l'últim partit de Claudio Bravo amb el Barça si finalment decideix anar-se'n al City.