El ciclista santfruitosenc Guillem Muñoz, de l'equip Tomàs Bellès-Cannondale, es va proclamar campió de l'escalada al castell de Blanes. El de Sant Fruitós de Bages va treure 13 segons de diferència al segon classificat, Ibon Zugasti (Where is the limit Club), i 32 al tercer, Alejandro Sucías (Corvi-Camping el Molino).

La cursa va constar de dues etapes. La primera va ser en línia, en la qual els participants van haver de recórrer 2,2 quilòmetres. Muñoz va ser el més ràpid i va avantatjar en deu segons Zugasti i en dotze Sucías. La segona va ser una contra rellotge de 2,2 quilòmetres, i el santfruitosenc es va tornar a imposar, ja que va ser 3 segons millor que Zugasti i 17 millor que el corredor sub-23 Vincent Cabanel (Occitane Cyclisme).