El britànic Simon Yates (Orica) s'ha imposat en la sisena etapa de la Volta a Espanya que s'ha disputat amb un recorregut de 163,2 km entre Monforte de Lemos i Luintra, en la qual el colombià Darwin Atapuma (BMC) va conservar el mallot vermell de líder.

Yates, de 24 anys, es va imposar en solitari amb un temps de 4h.05.00, davant de l'espanyol Luis León Sánchez (Astana). Els favorits van entrar junts, sense novetat, a 29 segons. El britànic, germà bessó d'Adam, quart i millor jove del Tour de França, va rebentar el pla del Movistar d'atrapar l'etapa per a Valverde amb un atac a 3 quilòmetres que va sorprendre l'equip telefònic i el suís Frank, últim supervivent de l'escapada del dia. Molt disciplinat, Simon Yates va demanar permís al seu director, Neil Stephens, per atacar. I es va posar en mode avió. Imparable, va arribar a meta amb 19 segons d'avançament sobre l'espanyol Luis León Sánchez (Astana) i 22 respecte a l'italià Fabio Felline (Trek).

Els favorits van entrar junts amb el mateix temps, a 29 segons del guanyador. Atapuma és líder amb 28 segons sobre l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) i 32 respecte a Froome (Sky). Avui es disputa la setena etapa.