L'Ajuntament de Sant Fruitós va presentar oficialment ahir la tercera edició dels Benet Games, un certamen que se celebrarà al Bosquet els propers dies 1 i 2 d'octubre i que inclourà més de 40 activitats per a nens de totes les edats, proves competitives i exhibicions. L'acte, que s'ha celebrat al mateix lloc on s'ubicarà el festival, va tenir la presència de l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, el subdirector general de La Pedrera, Xavier Bas, i Albert Balcells, de l'empresa Ocisport, que per primer cop en aquests tres anys, treballarà amb l'Ajuntament per fer possible l'èxit d'aquesta fira esportiva i d'oci.

Batanés va posar èmfasi en aquesta relació, ja que "és un salt qualitatiu per dur a terme aquest certamen i dur-lo a ser, juntament amb el poble de Sant Fruitós, una referència en l'àmbit esportiu, familiar i d'oci del territori català, com Tàrrega ho és pel teatre i Vic per la música". Acte seguit, va prendre la paraula Xavier Bas, de la Fundació La Pedrera, que va remarcar la vinculació de Món Sant Benet amb aquest projecte i va aprofitar per recordar que l'any vinent Món Sant Benet celebrarà el desè aniversari del seu naixement i "podria ser una bona oportunitat per intensificar aquesta vinculació, perquè ens congratula ser associats, també, a l'àmbit esportiu i d'oci, com ja ho som en el sector turístic i gastronòmic".

Albert Balcells, d'Ocisport, va ser l'últim de parlar, i va explicar el funcionament de la fira i de les més de 40 activitats que la comprenen, des d'una zona d'aventura, d'aigua, i d'aire per a famílies i un espai infantil a diverses exhibicions i competicions, entre les quals destaquen el Campionat de Catalunya i Espanya de Biketrial, la cursa Four Factorso la contrarellotge en BTT i pedalada popular, patrocinades ambdues per Regió7, els subscriptors del qual tindran gratuïta la segona prova. També va donar a conèixer l'àmbit musical que tindrà el certamen, amb el lema "Esport, natura i música", i va destacar l'actuació del grup Teràpia de Shock, diumenge a les 13 hores, i que el certamen serà amenitzat de manera especial per Ràdio Flaixbac. Per últim, va recordar una de les particularitats del festival, ja que disposarà de moneda pròpia, els Benets, equivalents a un euro, i que es podran adquirir en ofertes especials.