L'emblemàtica pedalada de resistència amb BTT del Bages, la Marxa Selènika, arriba aquest diumenge a la seva 28a edició. La Penya Ciclista Navarcles ha preparat enguany una ruta circular pels paisatges humits del nord del Bages i el Baix Berguedà, a cavall dels boscos i les rieres que drenen la vall del riu Llobregat; com sempre es preveu una participació important.

El recorregut té un total de 114,5 km i passarà pels municipis de Navarcles, Calders, Artés, Sallent, Avinyó, Balsareny, Gaià, Puig-reig, Viver i Serrateix, Navàs, Castellnou de Bages, Santpedor i Sant Fruitós. En tot l'itinerari, els participants hauran de fer front a un desnivell acumulat de 2.350 m i disposaran de quatre controls d'avituallaments: a Gaià (km 30 fins a les 11 h), can Marçal a Puig-reig (km 57 fins a les 13 h), Sant Genís de Messedella a Navàs (km 85 fins a les 15 h) i Castellnou de Bages (km 99 fins a les 17 h). L'hora de sortida serà a les 8 del matí i es tancarà el control d'arribada a les 18.30 h. Els dorsals es podran recollir el dissabte de les 5 a les 8 de la tarda al pavelló municipal de Navarcles i el mateix diumenge de 7 a 8 a la mateixa instal·lació.

La principal novetat d'aquesta 28a edició és la recomanació dels organitzadors de portar GPS per seguir la ruta amb detall amb una intenció doble, minimitzar la presència de senyals a la natura i optimitzar els vehicles de marcatge. No obstant això, els participants sense equip de navegació podran seguir el trajecte igualment, encara que només trobaran marques en les cruïlles i punts conflictius, que estaran degudament senyalitzats. El track es pot descarregar a la pàgina web de la prova: www.selenika.com. Enguany hi haurà un control de pas dels participants en cada control, la qual cosa facilitarà un seguiment dels corredors a la mateixa web per part de familiars i amics.

Dels 114,5 km de recorregut, la majoria (100,5 km) són camins; la resta, 6,5 km són de trams asfaltats i 7,5 km, de senders. Pel que fa a les inscripcions no preferents, aquestes es poden fer fins avui dijous (els menors de 16 anys han de presentar una autorització de menors signada pel pare/mare o tutor. La limitació d'inscrits és de 1.450 participants tenint en compte que no hi haurà inscripcions de darrera hora.