No només els primers classificats són protagonistes d'una prova com l'Ultra Pirineu, de 110 km (6.800 m de desnivell positiu). Finalitzar-la ja és un èxit per a molts dels corredors participants. "És la primera vegada que acabo una ultra. L'any passat ho vaig intentar també aquí, però vaig haver d'abandonar a Estasen. Aquesta cursa és especial i em posa la pell de gallina; sóc francès, però els meus pares van néixer en aquesta zona de Catalunya". Entre llàgrimes però feliç va creuar la meta de Bagà Cosme Pérez, el darrer finisher d'una Ultra Pirineu que va viure l'arribada de 550 corredors dels 831 que van prendre la sortida (63,2 %).

Cosme Pérez va arribar ahir al migdia, a punt de tancar el control, després de 29 h 07 '40'' corrent pel parc natural del Cadí Moixeró. Va tardar 19 hores més que el vencedor, el veterà Miguel Heras, a fer el recorregut, però per a ell la satisfacció era màxima.

L'Ultra Pirineu es va veure afectada per la pluja la nit de dissabte a diumenge, però va ser més o menys suportable; també divendres es va haver d'escurçar el quilòmetre vertical (Nit Pirineu).

L'Ultra Pirineu va rebre corredors d'uns 50 països en les diverses modalitats: Ultra Pirineu (110 km) amb sortida i arribada a Bagà, Marató Pirineu (45 km) amb el centre neuràlgic a Bellver, i la Nit Pirineu. Catalunya, Espanya, Portugal i França hi van aportar el nombre més gran de participants. El Perú, Tailàndia, el Salvador i els Emirats Àrabs, els orígens més exòtics. Les proves van tenir més de 70.000 visualitzacions per streaming. L'etiqueta #UP16 va ser tendència a Barcelona al llarg del cap de setmana.

Com cada any, unes 500 persones van vetllar per la seguretat, entre voluntaris, cossos de seguretat, serveis mèdics, agents de protecció civil, personal dels ajuntaments i del parc natural. En els 110 km, hi va haver 13 avituallaments.