El pilot de Mercedes Nico Rosberg, vigent líder del mundial de Fórmula 1, no va fallar ahir amb la seva cita amb la pole position del Gran Premi del Japó, on ha estat el més ràpid en les tres darreres edicions, i va superar el seu rival i company d'equip Lewis Hamilton per només 13 mil·lèsimes. L'alemany, que manté una aferrissada lluita amb el seu company pel títol mundial, va obtenir la seva vuitena pole de la temporada. No va donar opció als seus rivals, ja des de la primera ronda (Q1), en la qual només va trigar dos minuts a establir la primera diferència i no va arribar a utilitzar els pneumàtics tous, tot i que després va superar el seu registre el seu compatriota Sebastian Vettel, que sí que va fer servir rodes més ràpides.

Amb un compost més ràpid, Rosberg va treure mig segon a la Q2 a Hamilton amb un registre de 1:30.714, i a la ronda definitiva va haver de prémer l'accelerador fins al final per obtenir un registre guanyador d'1:30.647. No obstant això, Rosberg haurà de fer un pas més a la cursa d'avui, ja que les dues vegades anteriors que va obtenir el millor temps als entrenaments va acabar en segona posició, darrere de Hamilton.

Per sota dels Mercedes van situar-se els Ferrari, amb el finlandès Kimi Raikkonen tercer, se-guit per l'alemany Sebastian Vettel, que sortirà setè pels tres llocs de sanció que arrossega des de Malàisia. Juntament amb Red Bull i Force Índia, habituals entre les deu primeres posicions durant tot el campionat, va colar-s'hi el sorprenent equip Haas, amb el francès Grosjean i el mexicà Gutiérrez en vuitena i desena posició.