Eternal Running: Un circuit mundial que des de fa dos anys té una estada al Bages

Les primeres proves es van celebrar el 2002. A l'estat també se'n fan al País Basc, Andalusia i l'Aragó

16.10.2016 | 00:25
Participants en una edició anterior de l´Eternal Running de Sallent.

L´Eternal Running es va crear l´any 2002 i va ser una iniciativa que va engegar Thunar Esports SL i, des d'aleshores, ha passat a formar part d´un calendari mundial de curses esportives, fent la parada en poblacions dels cinc continents. El gener va començar la que esdevé l´onzena edició d´aquestes proves, i a l´estat se n´han celebrat al País Basc, a Andalusia, a l´Aragó, a la comunitat de Madrid i, quant a Catalunya, a Tarragona i Girona. Sallent es va estrenar el 2015 i ara repeteix, només uns dies després que al Bages s´hagin celebrat altres proves d´obstacles que es troben molt consolidades, com la Spartan Race a la finca de les Comes i els Four Factors que es van encabir als Benet Games.

Jonatan Caro, regidor d´Esports de Sallent, explica que «vam estar contents de com va anar l´Eternal Running l´any passat. Pensem que va ser una bona promoció per al poble. Quan tinguem enllestida la present edició valorarem si serà o no oportú renovar contracte amb l´empresa organitzadora».

L´oposició d´ERC va mostrar, fa uns mesos, la seva disconformitat per la despesa que suposa portar a Sallent l´Eternal Running. Caro explica que «el 2015 el cost va ser de 12.000 euros i ara serà molt similiar, d´uns mil euros més. Però, com ja he dit, quan acabi farem les valoracions oportunes».

L'Ajuntament de Sallent, demà i diumenge, habilita l'espai on hi havia l´escorxador, ubicat al camí de Cabrianes, per a l´acampada, tot facilitant cabines higièniques per a l´estada dels visitants. Per fer ús d'aquest equipament, en tot cas, es requereix una inscripció prèvia enviant un correu a sallent@sallent.cat o trucant al 93/8370200.

La primera edició de l´Eternal Running de Sallent es va celebrar el 18 d´octubre del 2015 i va tenir més de 4.000 participants. Es va fer una única cursa de 10 km i, aquell dia, els obstacles van ser un total de 70 per dins del poble i pel seu entorn. El guanyador absolut de la prova, declarat Invencible, va ser Aleix Heredia, de Santa Coloma de Cervelló, amb un temps de 55´14´´.

Va superar per només dos segons el sallentí Francesc Sallas, i tercer era el seu germà, Simon Sallas. En dones, vencia Maria Samsó, davant Laia Fernández i Eva Hernández.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema