El pilot francès Sébastien Ogier (Wolkswagen), que té com a membre destacat del seu equip el gironellenc Jordi Riba, es va situar en la primera posició de la 52a edició del Rally RACC Catalunya-Costa Daurada, quan només falten les quatre especials que es disputaran en la jornada d'avui.

Ogier va prendre el liderat a Dani Sordo (Hyundai), que ara és a 5,8 segons d'un francès que ho té tot de cara per sentenciar el seu quart títol mundial, ja que el seu màxim rival, el noruec Andreas Mikkelsen, va haver d'abandonar per culpa d'un accident. El belga Thierry Neuville, també de Hyundai, ocupa la tercera posició provisional i es troba a 1.03.9 del pilot gal.

Sordo va iniciar la tercera jornada de competició amb 17 segons de marge d'Ogier, però aquest va anar-li retallant temps fins a superar el càntabre en la setena i penúltima especial d'un dia que es va iniciar amb el finlandès Jari-Matti Latvala (Wolkswagen) com el pilot més ràpid després de firmar el millor registre en els dos primers trams. A partir del tercer, va començar el recital de conducció del francès, que es va imposar en les cinc especials restants.

Per la seva banda, l'equip format pels manresans Josep Anton Domènech i Manel Marchal, de l'Escuderia Gironella, va creuar la línia de meta en la posició número 44, a 44.54.3 del líder de la prova. Avui es disputaran per partida doble els trams de Pratdip i Duesaigües, i en la segona passada per aquest últim es durà a terme l'anomenada Power Stage, en què el pilot més ràpid sumarà tres punts, el segon n'acumularà dos i el tercer, només un.