Gairebé tres anys i deu mesos després de la seva sobtada mort, mentre corria a Collbaix la nit del 30 al 31 de desembre del 2012, l'esperit d'Andreu Vivó tornarà a ser present a Manresa. Ho farà gràcies a una nit dedicada a l'esportista olímpic, el divendres 4 de novembre, que inclourà el bateig de la sala de gimnàstica del Complex Vell Congost amb el seu nom i una gala-espectacle ideada pel Club Egiba, que promet sorpreses i emoció. L'acte començarà a dos quarts de deu del vespre al teatre Kursaal i tindrà la col·laboració d'artistes que havien tingut relació amb Vivó, mort als 34 anys.

En la presentació d'ahir, la responsable de l'Egiba, Míriam Font, va explicar que "és un orgull haver organitzat aquesta gala, que esperem que sigui única i memorable. La seva voluntat ha estat "personalitzar l'acte, recordant les seves aficions i moments musicals" que li agradaven. Per això, es tindrà la participació "de tot un seguit d'artistes que van tenir contacte amb l'Andreu".

Excompanys i ara artistes

Així, de la banda de la gimnàstica hi haurà tres exmembres de l'equip estatal com Ortzi Acosta, Raül Grau i Oriol Combarros. Acosta és ara mateix un acròbata amb una trajectòria en diversos espectacles del Cirque du Soleil; Grau ha pres part de muntatges com Mar i Cel, Nôtre-Dame de París i Peter Pan, el musical, i Combarros, olímpic a Atenes, és director de l'escola Acrobanza de Madrid i especialista en anuncis publicitaris.

Juntament amb ells, d'altres músics com Mireia Vila, Dan Arisa, Raúl Rubio, Alguer Vendrell i Magí Canyelles ompliran el Kursaal de moments de màgia. "A més, també hi tindrem algunes sorpreses", segons va explicar Font. Tot, amb la presentació en forma de veu en off del periodista Jordi Basté, qui no podrà ser a l'acte perquè serà als Estats Units cobrint les eleccions presidencials. Tothom qui hi vulgui assistir podrà adquirir gratuïtament l'entrada a través del lloc web www.kursaal.cat. Només quatre per persona. Si s'exhaureixen, es podria obrir la Sala Petita de l'equipament.

Un mirall a la instal·lació

Abans de la gala, s'haurà fet l'acte de descoberta de la placa que batejarà la sala de gimnàstica del Vell Congost amb el nom d'Andreu Vivó. La decisió va ser aprovada per unanimitat de tots els grups en el ple de la setmana passada.

El regidor d'Esports, Jordi Serracanta, va destacar que hi haurà una imatge de Vivó a la instal·lació "per tal que tots els joves esportistes que s'hi preparen tinguin un referent a la vista, i no només amb el nom, sinó que el puguin mirar directament als ulls".