Amb l’última aventura acabada de completar, el ciclista manresà Pere Arenas ja ha arribat als 80.000 quilòmetres de ruta per tot el món. De 45 anys, les vacances d’aquest apassionat de la bici són sempre per fer distàncies molt llargues, i sovint a l’altra punta del món. Sempre en solitari, «és com em trobo més tranquil, puc anar al meu ritme, parar-me més en un lloc o no». Des del 1990, Arenas no ha fallat en aquestes sortides que tenen molt de coneixença d’altres cultures i també d’un important repte físic i esportiu.

L’última de les sortides la va fer per terres asiàtiques, amb uns 3.800 km que l’han portat per tres estats diferents, per Tailàndia, per Laos i per Cambodja. I Arenas ha quedat colpit «per la pobresa, per la misèria que hi ha en molts dels territoris que he passat quan surts de capitals com Bangkok».

Pel que fa a resistència, durant les setmanes que ha durat la seva aventura Arenas ha hagut de fer front «a un clima duríssim i amb zones de molta calor i d’humitat. Eren paratges força selvàtics, amb un ambient molt asfixiant al qual t’havies d’acostumar».

La religió budista era present en molts temples amb els quals es trobava pel camí i el fort corrent del riu Mekong va ser una de les imatges més espectaculars del trajecte. De cara a la propera sortida, dubta de si escollir ruta per Indonèsia o anar a una zona més freda com Alaska.