El capriciós calendari ha volgut que l'Alabès i el Barça es vegin les cares la mateixa setmana en què tots dos s'han classificat per a la final de la Copa del Rei. Enmig de discussions sobre si el partit del maig es jugarà al Calderón, a San Mamés o al Camp Nou, tots dos equips disputen avui un partit de lliga que és més important per als barcelonistes, que necessiten la victòria per continuar pressionant un Reial Madrid que juga al vespre a Pamplona.

S'espera que Mauricio Pellegrino, el tècnic dels blanc-i-blaus, faci alguns canvis en l'equip tipus, com les entrades d'Alexis, Dani Torres i Katai. L'Alabès ja va gua-nyar al Camp Nou i es troba en un bon estat de forma, demostrat la setmana passada amb una victòria clara al camp de l'Sporting de Gijón.

Dubtes en defensa

Per al partit d'avui, el Barça té les baixes segures de Rafinha i de Mascherano, als quals també es podrien afegir Gerard Piqué i Arda Turan, amb molèsties físiques i als quals es prefereix reservar per jugar dimarts a París. D'aquesta manera, la parella d'esquerrans formada per Umtiti i Mathieu sembla que serà l'escollida per jugar de titular. Aleix Vidal suplirà Sergi Roberto a la dreta, i s'espera un mig del camp clàssic amb Busquets, Rakitic i Iniesta acompanyant el trident.

Ahir, Luis Enrique es va defensar del mal joc exhibit pel seu equip en els últims partits dient que «no va malament guanyar quan jugues malament». De tota manera, va matisar que «el nostre objectiu és guanyar aquest tipus de partits, que són pocs durant l'any, però som conscients que en podem guanyar més si juguem bé. El tècnic asturià va recordar l'exigent calendari, i que «fins i tot jo estic cansat de fer rodes de premsa cada dos dies».

Del duel d'avui, «ens falta saber si l'Alabès repetirà el plantejament [de cinc defenses] del principi de temporada o jugarà com tot l'any». Pel que fa a la polèmica per la seu de la final de Copa, per a ell «és clau que hi pugui anar molta gent. Al Camp Nou ens va anar bé i al Calderón també». Sobre el Bernabéu, poder-hi jugar «em causa una certa morbositat».