Dos gols del senegalès Sadio Mané van servir al Liverpool per derrotar el Tottenham, fins ahir el segon classificat de la Premier en solitari, darrere un Chelsea que és intocable, de moment, en la lliga anglesa d'enguany. La derrota del Tottenham va afavorir de forma indirecta el Chelsea que, si avui és capaç d'imposar-se en la visita al camp del Burnley, actualment en la tretzena posició, augmentarà el marge amb els seus immediats perseguidors a 12 punts.

L'Arsenal es va imposar per 2-0 al Hull City amb dos gols d'Alexis Sánchez, el primer marcat amb la mà. Per la seva banda, victòria en el seu camp d'Old Trafford per al Manchester United gràcies a les dianes marcades per Juan Mata i Martial. Amb un partit menys, el Chelsea encapçala la classificació amb 59 punts, seguit amb 50 pel Tottenham i l'Arsenal. En tenen 49 el Liverpool i el Manchester City de Pep Guardiola, que pot escalar fins a la segona posició si, demà a la nit, s'endú els 3 punts del ter-reny de joc del Bournemouth, el 14è de la classificació amb 26 punts. En el cinquè lloc hi ha el Manchester United (48).

A Liverpool, l'extrem senegalès Sadio Mané, autor del doblet, va ser l'home fonamental per al triomf dels juhadors de Jürgen Klopp, els quals tornen a les posicions de la Lliga de Campions. Mané, que va participar en la Copa d'Àfrica que s'ha disputat a Gabon, va tenir un retorn excels i va marcar els gols abans dels primers vint minuts, en el 16 i en el 20. El primer va ser amb un cop de cap que va batre Lloris, porter del Tottenham. Tan sols 138 segons després, i quan els de Pochettino no s'havien refet e l'1-0, Mané marcava el segon.

Disculpes de Clattenburg

Ahir també es va donar un fet que, a Espanya, és del tot inusual. I és que l'àbitre internacional anglès Mark Clattenburg, que xiulava el partit entre l'Arsenal i el Hull, va demanar disculpes als jugadors d'aquest segon equip quan va ser conscient que havia donat un gol il·legal per mans d'Alexis Sánchez.

El xilè va marcar el primer gol del partit abans del descans, en el minut 34 del matx que es jugava a l'Emirates Stadium de Londres, i ho va fer amb la mà en una acció molt embolicada dins l'àrea.

Andy Robertson, lateral del Hull, va revelar, després del partit, que Mark Clattenburg els va demanar perdó al túnel de vestidors, abans de la segona part.