El Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada va acollir ahir la gala anual de lliurament dels premis Neptú, que van distingir els millors esportistes de la ciutat durant el 2016. En la categoria absoluta els dos premiats van ser el jugador d'esquaix Bernat Jaume i l'atleta Níria Pascual, campiona catalana de llançament de javelina. L'acte va tenir una primera part per als millors esportistes escolars, i una segona per a les entitats, els clubs i esportistes federats.

La gala va tenir la conducció del periodista de TV3 Bernat Soler, i s'hi van veure espectacles de futbol freestyle i de circ esportiu. Hi van ser l'alcalde, Marc Castells, la regidora d'Esports, Rosa Plassa, la diputada Maria Senserrich, el subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l'Esport, Oriol Marcé, i nombrosos regidors del consistori. En el decurs de l'acte es va fer la presentació del logotip de la candidatura d' Igualada a Ciutat Europea de l'Esport 2019, i hi va haver un record molt especial per al recentment desaparegut Toni Chinchilla, referent en la natació igualadina.

El moment àlgid va ser quan es van donar a conèixer els millors esportistes individuals, premis que van recaure en Bernat Jaume, de l'Esquaix Igualada, i en Níria Pascual, del FC Barcelona. Jaume és subcampió d'Espanya absolut i 119è al rànquing mundial. Pel que fa a Pascual, és campiona de Catalunya absoluta d'hivern i la subcampiona als estatals. Bernat Jaume es va imposat a l'atleta Jordi Yoshinori Matsuoka (del CAI) i al descender de BTT Ramon Figueras (MCIgualada). Níria Pascual va superar les també atletes Anna Noguera (CAI) i Èlia Pasqual (del Playas de Castelló).

Miquel Padrós (Club Bàsquet Igualada), que ha assolit l'ascens del sènior A a la Lliga EBA i del sènior B a 1a Catalana, i María Díez (Gijón Hockey Club), campiona del món amb la selecció estatal i campiona de la Copa de la Reina amb el seu club, van ser premiats en la categoria d'esportistes d'equip. Àlex Varea (Club Natació) i Laia Solé (Club Segle XXI) van ser els millors promeses. Mar Mirabete (CN Igualada) va ser la premiada com a entrenadora. Els equips de la base distingits van ser el juvenil de l'Igualada Hoquei Club i el preinfantil en categoria femenina del Club Bàsquet.

El jurat va atorgar un reconeixement especial a Ignasi Costa (CAI) per la seva dedicació a l'esport local i va reconèixer el Moto Club Igualada per la sisena Matinal 4x4 Ciutat d'Igualada. Es pot trobar la relació de premiats a premisneptuigualada.cat.