El Reial Madrid va assaltar el fortí de San Mamés on l'Athletic Club encadenava 19 partits sense perdre amb 16 victòries, i enforteix d'aquesta manera el lideratge de la lliga Santander gràcies a un 1-2 amb gols de Karim Benzema i Casemiro abans i després de l'empat a un d'Aritz Aduriz.

El francès Benzema va ser un dels millors jugadors del partit, que va obrir el marcador amb una jugada iniciada per una passada llarga de Casemiro des de camp propi i continuada per Cristiano Ronaldo per servir a pler al francès. Aduriz va empatar ja en l'inici de la segona meitat amb una jugada característica de l'Athletic, una centrada d'Iñaki Williams des de la dreta, perllongada per Raúl Garcia dintre de l'àrea petita, on Aduriz va rematar a gol.

Casemiro ràpidament va aprofitar un córner centrat per Toni Kroos que va pentinar Cristiano al primer pal per posar l'1-2. Amb la sorpresa de Lekue per Muniain a l'onze inicial, l'Athletic va començar tal com s'esperava, sortint a totes amb una pressió a tot al camp i ja als 40 segons Williams va tenir la primera ocasió. El conjunt madrileny va patir en els primers quinze minuts de partit aclaparats per la gran intensitat local i per tres rematades de cap de Lekue, Iturraspe i Yeray que van amenaçar amb l'1-0.

El Madrid però va reaccionar, i gràcies a un esplèndid Benzema va canviar la tendència del partit. Una combinació del francès amb Carvajal va acabar amb el gol, però l'àrbitre va xiular fora de joc de Cristiano. Una gran parada de Kepa en una rematada creuada de Cristiano i una altra arribada de Benzema que Balenziaga va refusar a córner van ser els primers avisos dels blancs.

Al minut 24 de joc el Madrid va avançar-se en el marcador gràcies a una pilota llarga de Casemiro des del camp propi cap a Cristiano que el portuguès va servir a boca de gol a Benzema, que aquest no va fallar i va posar el 0-1. Els locals van intentar empatar abans del descans però van topar amb un gran Keylor Navas. A la represa els visitants van calmar els ànims dels bascos tenint el domini del joc i de les ocasions. Amb l'entrada al camp de Muniain, el seu amic Williams es va activar i va començar a fer mal per la banda dreta ajudat per De Marcos fins que van provocar l'empat. Una centrada des de la línia de banda cap al segon pal, Raúl García va cedir a Aritz Aduriz perquè el davanter internacional marqués a pler dintre de l'àrea petita l'1-1.

L'alegria no li va durar gaire a l'Athletic ja que Casemiro va posar l'1-2 al cap de tres minuts, rematant sol un córner pentinat per Cristiano. El Madrid va tenir ocasions per tancar el partit amb el tercer gol, però la falta d'encert va portar els blancs a patir en els dar-rers minuts. El Bilbao ho va intentar però no va poder empatar.