El triatleta manresà Xavier Tor-rades es va imposar, com en la resta d'edicions anteriors, al setè Triatló de les Terres de l'Ebre i, al mateix temps, es va proclamar campió de Catalunya d'aquesta distància.

Sant Carles de la Ràpita va acollir la setena edició del Triatló Doble Olímpic de les Terres de l'Ebre. Aquest triatló, considerat de llarga distància, constava de tres quilòmetres de natació, 90 de ciclisme i 20 de cursa a peu. Aquest any, com en l'anterior edició, era el Campionat de Catalunya de Triatló de Mitja Distància. El triatleta manresà del CN Reus Ploms Xavier Torrades es va imposar per setè any consecutiu i, per tant, és el guanyador de totes les edicions d'aquesta prova. Torrades també va revalidar el títol de campió de Catalunya de la distància.

El millor entre els millors

El manresà va ser segon en el segment de natació darrere del nedador olímpic Kiko Hervás. En els 90 quilòmetres de ciclisme, Torrades es va situar en primera posició. Al darrere, el triatleta campió d'Ironman Víctor del Corral, amb el millor parcial ciclista, recuperava el temps perdut en natació i arribava a la segona transició a només un minut i mig de Torrades.

Finalment, en els últims 20 quilòmetres de la cursa a peu, Torrades, amb el segon millor parcial, va poder assegurar el primer lloc i revalidar la victòria amb un temps de 4 hores 8 minuts i 52 segons. Víctor del Corral va acabar en segona posició amb un temps de 4 hores 12 minuts i 7 segons i el tercer lloc del podi va ser per a Lluís Vila, amb 4 hores 14 minuts 55 segons i el millor parcial de la cursa a peu.