El Reial Madrid va superar l'Estudiantes al derbi madrileny i no va acusar l'esforç d'haver jugat un partit d'Eurolliga divendres passat a Istanbul. De fet, Pablo Laso va donar descans a Gustavo Ayón i va repartir molt els minuts amb la resta de jugadors per tal que el seu equip no notés el cansament.

El vigent campió de lliga va topar-se amb un Estudiantes agressiu que va saber pal·liar el mal partit d'Edwin Jackson, màxim anotador de la lliga però que ahir només va fer vuit punts. Jaime Fernández i el veterà Savané, a l'inici, i Alec Brown, després, mantenien el marcador anivellat. Per la banda madridista, deu punts gairebé consecutius de l'actiu Maciulis a l'inici i la feina de Llull donaven una diferència de 5 punts als madridistes al descans (40-35).

A la segona meitat, i gràcies a la bona feina del jove eslovè Luka Doncic i de l'americà Tompkins, els blancs van adquirir una diferència d'onze punts (61-50), que semblava sentenciar el matx.

Els de Salva Maldonado, però, no van rendir-se i van apropar-se a només sis punts (78-72), a falta de poc més d'un minut pel final però no van poder acabar de culminar la remuntada.