Després de dues curses sense haver obtingut bons resultats, l'empordanès Maverick Viñales va tornar al camí del triomf ahir a Le Mans aprofitant els beneficis que per a les Yamaha suposa córrer en aquest traçat francès. La marca japonesa va estar a punt de fer triplet, però Valentino Rossi ho va esguerrar en un dels darrers revolts de la prova, en anar a terra en plena lluita amb el seu company d'equip, amb qui s'havien avançat un parell de vegades.

La prova va ser dominada pel francès Zarco, que va aprofitar el fet de córrer a casa per situar-se davant, com ja havia fet a la prova inaugural, a Qatar, abans de caure. Tot seguit van situar-se les Yamaha oficials i Viñales va poder superar el francès tot seguit. Amb Lorenzo lluny i Pedrosa remuntant, Márquez tenia molts problemes per aguantar el ritme dels primers i va caure a l'equador de la cursa, amb la qual cosa acumula el segon zero de la temporada. Davant, Rossi havia superat Zarco i va iniciar una batalla amb Viñales que va acabar amb el transalpí a terra, el català liderant el mundial am bun 17 punts sobre un sorprenentment tercer Pedros, 23 sobre Rossi i 28 respecte de l'actual campió, Marc Márquez.

En les dues categories petites, domini dels líders del campionat. Franco Morbidelli va obtenir una altra victòria en superar amb una distància apreciable el seu compatriota Bagnaia i el mallorquí Mir domina amb mà de ferro la categoria de Moto3.