L'empresari Agustí Benedito, dues vegades aspirant a la presidència del FC Barcelona, a les eleccions del 2010 i del 2015, va anunciar ahir que està preparant una moció de censura contra l'actual junta barcelonista, presidida per Josep Maria Bartomeu.

La idea de Benedito és reunir el màxim d'adhesions possible, i quan en tingui entre 16.000 i 17.000, presentar la moció de censura. Una iniciativa que encara no té data, ja que Benedito i el seu equip volen sondejar en el barcelonisme per saber si la moció contra la junta pot tenir o no èxit.

La dinàmica d'una moció de censura consisteix a presentar-la al club i argumentar-la. Després, l'entitat està obligada, si l'accepta, a marcar un període de recollida de firmes, durant catorze dies hàbils. És per això que Benedito vol sondejar els socis, per saber si tindria prou suport. I per fer-ho, l'excandidat a la presidència obrirà diverses plataformes a les xarxes socials, per tal que els socis es manifestin i, en el cas d'acceptar la moció, aportin les seves dades.

Benedito va explicar que vol impulsar aquesta moció perquè el club «està passant per la pitjor crisi institucional» dels últims 40 anys, pel «pacte vergonyós» en què el club va acordar amb la fiscalia acceptar una condemna de dos càrrecs per delicte fiscal «per salvar-se Bartomeu i Sandro Rosell», i per la incertesa que s'ha generat en el contracte de Neymar i la relació del Barça amb Qatar.

Respecte d'aquesta última relació, Benedito destaca la participació del trident de Qatar: «Javier Faus, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Rosell és a la presó, Faus és fora del club i Bartomeu segueix al club de president. Rosell i Bartomeu són dues cares de la mateixa moneda», va assenyalar Benedito, que va afegir que «aquests últims anys han estat de la vergonya».