Jugadors amb experiència a la LEB i apostes que puguin tenir un llarg recorregut. Aquest és el llibre de ruta, condicionat per la competència d'altres lligues i per les estretors econòmiques, de l'ICL Manresa a l'hora de fitxar aquesta temporada. I així s'està fent. Ahir va tocar el torn a la primera aposta americana, Noah Allen, un meló per obrir al bàsquet europeu, ja que procedeix directament de l'universitari nord-americà, on ha fet una bona última temporada a Hawaii, abans de competir al campus d'estiu amb els actuals campions de l'NBA, els Golden State Warriors.

Segons va valorar ahir el director esportiu del club manresà, Román Montañez, Noah Allen és «un tres amb físic i molt talent, capaç de posar la pilota a terra i que finalitza molt bé» les accions d'atac. Per al santjoanenc, «també és un jugador llest que sap actuar sense pilota».

Estiu amb els campions

Allen arribarà a Manresa després d'haver disputat la lliga d'estiu de Las Vegas amb els actuals campions, els Golden State Warriors. En aquest seguit d'enfrontaments d'estiu l'equip californià va comptar amb vells coneguts com l'exjugador del Barça Xavier Munford i l'ex del Rio Natura Deyvidas Dulkys, que busquen trobar un lloc a la millor lliga del món. També hi era Patrick McCaw, que va tenir minuts de qualitat amb el conjunt d'Oakland a la final de l'NBA contra els Cavaliers.

Dels sis partits disputats pels Warriors en la lliga d'estiu, Noah Allen va jugar en cinc. En la derrota davant dels Sixers (95-93) va actuar 12 minuts i va fer 4 punts i 3 rebots; va estar poc temps damunt de la pista contra els Cavaliers, en la derrota per 74-91. Quatre minuts amb un punt i un rebot. Va millorar la presència davant dels Timberwolves, amb 16 punts, 2 punts i 5 rebots; contra els Celtics va jugar 10 minuts, va fer 8 punts i va recollir 3 captures; el seu millor partit va ser l'últim, davant de Los Angeles Clippers, amb 27 minuts a la pista, 11 punts i 6 rebots en total. En aquest partit va fer 2 de 4 en triples i també va repartir cinc assistències, amb la qual cosa deixa clara la seva facilitat per passar la pilota.

Allen va disputar la lliga d'estiu després d'una notable temporada a la Universitat de Hawaii, a la qual va anar a parar després de no haver tingut gaires oportunitats durant tres anys a UCLA (Universitat de Califòrnia-Los Angeles), on va tenir xifres mediocres, sobretot de minuts jugats. A les illes del Pacífic va completar una dar-rera temporada molt bona, amb gairebé 16 punts i 6 rebots per partit i percentatges de tirs de camp generals, de dos punts i de tres, al voltant del 50%. Els seus percentatges en triples no són excessivament alts, però també és cert que no abusa d'aquesta disciplina.

Un jugador per línia

Amb el fitxatge de Noah Allen, de moment, l'ICL Manresa ja ha contractat un jugador per línia a l'hora de formar l'equip que disputarà la LEB Or la temporada vinent. A part dels ja coneguts Jordan Sakho i Guillem Jou, que integraran la primera plantilla, i el base Lluís Costa, supervivent de l'any passat, el club va fer oficials la setmana passada que té un base, el lituà Jokubas Gintvainis, i un ala-pivot, el gironí Jordi Trias, amb experiència a la segona categoria del bàsquet estatal. Els entrenaments començaran a mitjan agost i per a llavors ja s'espera tenir la plantilla a punt.