El pivot nord-americà Lamont Barnes, de 39 anys, ha arribat a un acord amb el Palència Bàsquet per renovar una temporada més, la seva tercera al club. Barnes va ser un dels puntals del conjunt castellà el curs passat i va acabar amb 7,2 punts i 6,1 rebots de mitjana, convertint-se en un jugador clau en la pintura. El veterà pivot té una llarga experiència a Espanya, sobretot a l'ACB, on ha jugat al Fuenlabrada, Múrcia, Estudiantes, Valladolid i Alacant. El seu primer equip a Espanya, però, va ser el Lleó, a la LEB.

Un altre equip potent de la categoria i possible rival de l'ICL Manresa per l'ascens és el Melilla, que ahir va anunciar el fitxatge de Diego Kapelan, un ala canadenc amb passaport bosnià. De 30 anys i 1,90 metres d'alçada, Kapelan és un escorta tirador que pot ajudar també en la posició de base. Les dues últimes temporades ha jugat a l'Ourense, amb qui l'últim curs va signar unes mitjanes de 12,1 punts (41,6% en triples), 2,1 rebots i 1,3 assistències.

D'altra banda, el Càceres va anunciar l'arribada del pivot Olajide Kenshiro, de 26 anys i 2,04 metres, procedent del Morón, de la LEB Plata. Novaiorquès amb passaport nigerià (no ocupa plaça d'extracomunitari), Kenshiro arriba a la LEB Or després de dues temporades a la lliga EBA (Alcázar i Azuqueca) i una temporada a la LEB Plata, al Morón. Després de tenir una mitjana de 7,3 punts i 4,8 rebots en temporada regular, Kenshiro va millorar el seu rendiment en els darrers play-off d'ascens a LEB Or: 10,3 punts i 8,7 rebots de mitjana en nou partits.

Dos joves cedits

L'holandès Terrence Bieshaar (Països Baixos, 28 juliol del 1997), pivot del Divina Joventut, continuarà la seva evolució cedit al CB Clavijo aquesta propera temporada. Bieshaar, que va arribar a debutar a la lliga Endesa el curs passat, va compaginar el primer equip del Joventut i el Prat, el seu vinculat a LEB Or.

D'altra banda, el Sammic va anunciar l'arribada de Gaizka Maiza, cedit pel Gipuzkoa, que ha signat per quatre temporades. El jove base, que va arribar a debutar a l'ACB amb el conjunt donostiar-ra, ja va jugar al Sammic el curs passat, sent un dels artífex de l'ascens de LEB Plata a LEB Or.