El cap d'Esports de Regió7, Xavier Prunés, rebrà aquest vespre un dels premis de periodisme esportiu que cada any atorga la Fundació del Bàsquet Català, perta-nyent a la Federació Catalana de Bàsquet. Prunés rebrà el guardó destinat a la premsa escrita per la difusió que ha fet del bàsquet en el diari, en especial dels esdeveniments corresponents a la temporada passada 2016-17.

El premi s'atorgarà en una festa commemorativa dels 25 anys d'aquesta fundació que tindrà lloc a l'hotel Catalonia Plaza, a la plaça d'Espanya de Barcelona. També es donaran premis a programes i periodistes d'altres mitjans de comunicació. Així, la web especialitzada Fullbasket rebrà la de premsa digital; el periodista de Ràdio Estel Òscar Merino, el destinat als professionals de la ràdio, i Víctor Lavagnini, de TV3, el dels periodistes televisius.

Tot i que el premi és, segons els organitzadors, per la tasca de la temporada passada, també és un reconeixement a la feina que Prunés ha fet durant dècades seguint el Bàsquet Manresa, tant a l'ACB com a la lliga LEB, a part d'altres informacions referents a aquest esport. A més, ha cobert la informació de diferents competicions d'àmbit estatal i internacional, entre les quals destaca la dels Jocs Olímpics des dels de Barcelona, el 1992, als de Rio de Janeiro, l'any passat. En aquests, també ha elaborat articles dedicats al món del bàsquet.

Més homenatges

A més d'aquests premis, la vetllada també servirà per homenatjar els impulsors de la Fundació del Bàsquet Català. Es tracta d'Enric Piquet, Josep Maria Alberich, Francesc Mumbrú, Francesc Xavier de Aysa, Artur Domínguez, Josep Maria Puente i Miquel Sambola, i també dels desapareguts Albert Gasulla i Antoni Mas.

A més, també es lliuraran els premis sènior, que reconeixen la fidelitat als seus clubs de jugadores i jugadors d'arreu de Catalu-nya. Hi haurà un total de setze jugadors guardonats, cap de les nostres comarques.