El Manchester United de José Mourinho va encaixar el segon empat consecutiu, davant el Burnley (2-2), gràcies a un gol de Jesse Lingard al temps afegit. Amb aquest nou empat, els red devils perden pistonada respecte al Manchester City i se situen a dotze punts del conjunt de Pep Guardiola. Els citiziens poden ampliar avui el seu avantatge si guanyen al camp del Newcastle (20.45 h).

Per la seva banda, el Chelsea va aprofitar l'ensopegada del United per col·locar-se a només un punt de l'equip de Mourinho. Els homes de Conte, rivals del Barça en els vuitens de final de la Champions, es van desfer del Brighton (2-0) amb dos gols de jugadors espanyols, Álvaro Morata i Marcos Alonso. Els dos gols, a més, van ser de cap i després de dues assistències dels seus compatriotes Cesc Fábegras i César Aziplicueta.

El Boxing Day es va obrir amb el contundent triomf del Tottenham sobre el Southampton (5-2), en el qual Harry Kane va fer tres gols que li permeten acabar el 2017 com a màxim golejador d'Europa, amb 56 dianes. A la resta de partits, el Liverpool va golejar el Swasea per 5 a 0, amb un gran espectacle dels de Klopp; el Leicester va perdre a Watford (2-1); el Bournemouth i el West van empatar a tres; l'Everton va signar taules a West Brom (0-0); i el Huddersfield i l'Stoke també van empatar 1-1.