Rècord de participació. Reeixida estrena del nou circuit de 6 km i una significativa aportació de 1.940 euros per a la construcció de l'hospital de dia d'oncologia de la Fundació Althaia.

Aquest és el llustrós balanç de la sisena edició de la cursa del Nat's, que es va disputar ahir. Finalment, 168 dels 192 inscrits van prendre part en la sortida de la prova per recórrer un dels dos circuits circulars dissenyats per la direcció del gimnàs. Amb sortida i arribada a la pista polisportiva del centre de natació i esports Nat's, ambdós es van apropar a l'hortícola barri manresà de Viladordis. Però mentre el primer recorregut, d'11 km, s'iniciava en baixada i finalitza en pujada, el segon, de 6 km, oferia un perfil pràcticament pla, a l'abast de tothom.

Adrià Jiménez es va imposar en la cursa d'11 km en categoria masculina, amb un temps de 45' 20'', avantatjant en 59 segons el segon classificat, Aleix Sellarés. El tercer graó del podi va ser per a Miquel Riera, amb 47' 34''.

Pel que fa a les fèmines, la guanyadora va ser Cate Stocker, amb un registre d'1 h, 3' i 30'', seguida a només setze segons per Waila Caler (1 h, 3' i 46''), mentre la tercera classificada, Sònia Galobart, va requerir d'1 h 6' i 32'' per completar el recorregut.

La prova de 6 km masculina encara va tenir un vencedor més clar: Miqui Riera va recórrer el circuit en 20' i 93'', mentre el segon, Rachid Touili, va creuar la línia d'arribada 1' i 41'' després. El tercer, Javier Torres, va aturar el cronònetre quan marcava 23' i 6''.

La victòria d'Elisabet Franco en la categoria femenina va ser un xic més ajustada. Franco va emprar 29' i 25'' en completar el recorregut i va avantatjar en 58 segons Alba Pla, segona. Va completar el podi Mar Rierola, amb un temps de 32' i 29''.

Després de l'acte d'entrega de trofeus, el doctor Pablo Collera, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Sant Joan de Déu, va recollir el xec que simbol·litzava l'aportació a l'ambiciós projecte de la institució.

Enguany, el gimnàs Nat's commemora el seu vint-i-cinquè aniversari i la cursa d'ahir figura en un interessant i acurat programa d'actes de celebració, que es va obrir amb una sortida per fer esquí de fons a Tuixent-la Vansa, el març passat, i es clourà amb un lluït sopar a la Torre Busquet, el proper dissabte, 7 de juliol.