Jorge Serna, tècnic del Força Lleida, ha admès, abans de la visita a Manresa, que «aquesta setmana no he venut optimisme, he venut realitat, que és el que mostra la classificació». El seu equip es juga la salvació a una carta: guanyar al Nou Congost i esperar altres resultat. « Estem en la situació que estem, queda un partit i juguem a la pista del tercer. Si no ho fem molt bé, el Manresa ens passarà per sobre», alerta.

El tècnic dels lleidatans explica que, per guanyar, el seu equip ha de «seguir els principis bàsics del joc, que el Manresa no corri ni agafi rebots. Si fem això, agafarem confiança. El problema és que nosaltres agafem confiança a partir d'anotar tirs difícils». Serna demana: «Hem de defensar bé i passar la pilota. Si no, apelarem a l'heroica». Però sap que l'heroica serveix de poc al pavelló manresà: «En l'últim partit de l'ICL a casa, el Valladolid va jugar de manera increïble, va anotar cistelles de molt mèrit i va perdre de tres».

El tècnic diu que no retreu a l'equip la disposició, però admet que «no juguem bé en atac, no com a mi m'agradaria». I lamenta que acabin apel·lant a les individualitats quan les coses no van bé.