El serbi Igor Kokoskov serà el nou entrenador dels Phoenix Suns la temporada que ve, després de tres cursos com a assistent dels Utah Jazz, i es converteix així en el primer tècnic nascut i criat fora dels Estats Units en la història de l'NBA.

El director general de la franquícia d'Arizona, Ryan McDonough, li va donar la benvinguda i es va mostrar «encantat» de tenir-lo com a nou tècnic. «L'Igor ha estat un pioner al llarg de la seva trajectòria i té una experiència com a entrenador al més alt nivell», va valorar.

McDonogouh va ressaltar l'èxit de Kokoskov com a seleccionador d'Eslovènia, amb qui va guanyar l'Eurobasket l'estiu passat, com a reflex del que pot aportar als Suns: «Els equips de l'Igor sempre s'han centrat en el desenvolupament dels jugadors, un estil de joc creatiu i un historial de rècord».

D'aquesta manera, Kokoskov es converteix en el dinovè tècnic de la franquícia de Phoenix, on torna després de ser-ne entrenador assistent de l'equip entre el 2008 i el 2013, període en el qual va aconseguir les finals de Conferència Oest el 2010.

Els Suns van anunciar que el nou tècnic s'incorporarà un cop finalitzi la seva temporada amb els Jazz, la tercera per a Kokoskov a Utah, on ha signat les seves segones semifinals de Conferència Oest consecutives, en aquesta ocasió després de derrotar els Oklahoma City Thunder en primera ronda (4-2). De moment, els Jazz estan empatats amb els Houston Rockets (1-1) malgrat la baixa del català Ricky Rubio, un dels pilars de la franquícia de Utah.

Kokoskov va començar la seva carrera a l'NBA l'any 2000 com a tècnic assistent de Los Angeles Clippers. Després, el serbi passaria per fins a cinc equips més (Pistons, Suns, Cavaliers, Magic i jazz), i va aconseguir ser present en dos finals de la NBA i va gua-nyar un anell, amb Detroit el 2004.