El pilot surienc Josep Garcia, campió del món de la categoria d'Enduro 2, va debutar en el World Enduro Super Series (WESS), una competició que s'estrena aquest any en el calendari, en una tretzena posició que el va deixar força satisfet. La prova va tenir lloc a la ciutat portuguesa de Lagares i combina diferents especialitats, com el Hard Enduro, el clàssic, el Cross-country o la Beach Race.

Garcia va tenir una caiguda per culpa del complicat estat de la pista el primer dia, però va remuntar fins a la vuitena posició de la classificació, fet pel qual va aconseguir arribar a la final, en totalitzar sis voltes. L'endemà es va fer el segon pròleg, aquest cop en els car-rers plens de llambordes de Porto, un estil de pista desconegut, fins ara, per al pilot de KTM i en què també es va aconseguir classificar per a la final. Novament va ser vuitè, tot i veure's involucrat en un xoc amb diversos pilots, després del qual va perdre diverses posicions.

En la cursa, entre zones relliscoses de riu, pedres i el bosc de Lagares, Garcia va ser tretzè, un resultat que va considerar més que positiu en el seu debut en la categoria Pro d'Extreme XL. Va ser una gran oportunitat per lluitar amb pilots punters com els tres primers, William Belt (Husqvarna), Jonny Walker (KTM) i Manuel Lettenbichler (KTM), i també altres noms importants, com Tadeusz Blazusiak o Cody Webb.

Després del debut, Garcia va explicar que «estic realment content del debut al WESS. No teníem cap perssió i l'objectiu era acabar la cursa. El més important és que m'he sentit molt bé amb la moto, tant en els entrenaments com en la cursa, i físicament estic molt fort. Ja tinc ganes que arribi la propera prova, a Àustria».

Abans, però, Garcia i el seu equip hauran d'afrontar, el proper cap de setmana, la tercera cursa de l'estatal, a Igüeña (Lleó).