L'adéu del davanter Gerard Moreno, que se'n va cap al Vila-real, permet a l'Espanyol tancar el balanç econòmic en positiu, ja que el club groguet pagarà ara 12 milions d'euros, un primer abonament dels 20 milions que acabarà pagant en total per fitxar un futbolista que ja va ser seu.

La memòria econòmica que va presentar l'entitat blanc-i-blava en la seva última junta d'accionistes inclou ingressos de 17 milions per quadrar el balanç. Després de diverses transaccions, entre les quals destaca la marxa de Javi Fuego també al Vila-real, aquesta quantitat s'ha reduït. Ara, amb els 12 milions de Gerard Moreno, ja és suficient.

Els comptes de l'operació Moreno són les següents: el Vila-real té el 50 % dels drets econòmics del futbolista i la seva clàusula era de 40, pel que n'havia de pagar 20 per obtenir els seus serveis; aportarà 12 milions ara, 4 milions més al juny del 2019 i 4 més al juny del 2020.

L'Espanyol encaixa aquesta fórmula com a beneficiosa. L'entitat catalana, a més d'assegurar-se els 20 milions nets de la clàusula, inclòs el pagament de l'IVA, respon a la política del club barceloní de tenir una previsió responsable de tresoreria. Amb els ingressos futurs, quadrar els següents balanços serà més fàcil.