Amb la moral alta, més pel joc que no pas pel resultat, massa curt, davant de la República Txeca, Espanya s'enfronta avui a una Turquia convulsionada després de la seva derrota inicial contra Croàcia. El conjunt de Del Bosque, que no pensa introduir canvis en la formació titular d'aquesta nit, surt com a favorit per sumar sis punts i obtenir la classificació matemàtica per als vuitens de final. Quan surti a jugar, a més, ja sabrà el resultat del partit que haurà enfrontat Croàcia i Txèquia.

El duel es presenta com un enfrontament entre els dos cervells, un Andrés Iniesta molt alabat després de la seva exhibició en el debut, tot i que no va ser inclòs en l'onze ideal de la UEFA, i un Arda Turan en molt baixa forma, que va haver de ser rellevat al descans. En condicions normals, els espanyols no haurien de tenir tants problemes contra els txecs, superiors físicament als otomans.

Ahir, Vicente del Bosque va voler treure ferro al fet que el manxec no obtingui premis individuals en assegurar que "ni una Pilota d'Or no pot ser millor que l'afectedels teus companys". L'entrenador castellà va assegurar que "no sortirem a especular amb la classificació".

Per la seva banda, Arda Turan va reafirmar el seu compromís amb el seu actual equip, el FC Barcelona. "Hi estic molt content i hi vull continuar, però ara estic enfocat en la meva selecció". Per a ell, és diferent jugar per al seu país que per al seu club, ja que ocupa posicions diferents al camp. "Al Barça actuo més a la zona ala. A la selecció jugo en un lloc més avançat, amb més responsabilitats ofensives". També es va desfer en elogis cap a Piqué, a qui va considerar "un líder a dins i a fora del camp".

A part dels duels del grup D, avui a les tres també es disputa un interessant Itàlia-Suècia, corresponent al grup E.