La casa de Sant Vicenç de Castellet que una feligresa octogenària va donar fa dos anys a l'aleshores mossèn de la població, el polèmic David de Vargas, no és l'únic habitatge que el capellà ha rebut en propietat de mans d'ancianes. Segons ha pogut comprovar aquest diari, De Vargas posseeix a Barcelona dos habitatges més aconseguits en condicions molt similars, durant l'època en què era titular de la parròquia santvicentina.

Segons el registre de la propietat, De Vargas va obtenir el juliol del 2009 la cessió d'un pis de 89 metres quadrats molt ben situat a l'Eixample de Barcelona, al carrer de Trafalgar, al costat de la cèntrica plaça Urquinaona. La cessió va ser realitzada per l'aleshores propietària del pis, María Natividad C.S., i es va produir amb les mateixes condicions amb què el mossèn va aconseguir la casa de Sant Vicenç: a canvi de prestar a la dona aliments, allotjament i assistència mèdica la resta de la seva vida.

Un any després, el mes de maig del 2010, segons el registre de la propietat, De Vargas va rebre la donació d'un altre pis, en aquest cas al carrer de Samaniego de Barcelona, de mans de la propietària l'octogenària María de los Angeles G.C. L'habitatge, de 55 metres quadrats, està en una tranquil·la zona residencial de la part alta, a prop de la Vall d'Hebron. En aquest cas, la titularitat de De Vargas és de nua propietat, i la dona manté la titularitat usufructuària. En termes jurídics, això significa que, si bé a la pràctica el capellà és l'amo del pis, l'anciana tindrà dret, durant la resta de la vida, a viure-hi o a fer-ne l'ús que ella en vulgui.

Informació a fons a l'edició impresa