L'alcalde de Vielha e Mijaran, Àlex Moga, ha alertat que el cabal del Nere també ha pujat exponencialment i el perill ara és evitar que aquest riu, que passa pel mig del municipi, es desbordi, perquè la quantitat de persones que caldria evacuar seria molt major. En declaracions a l'ACN, Moga ha explicat que el Garona està "completament desbordat" a tot l'Aran i a Vielha e Mijaran tots els ponts estan tancats. Fins ara, les inundacions han arribat a cases, comerços i s'han endut els bungalows d'alguns càmpings. A més, una bona part dels veïns no tenen electricitat ni aigua potable. L'alcalde avisa a tothom que es quedi a casa perquè el perill és molt elevat.

Amb el riu Garona desbordat en molts punts, la situació s'està complicant a l'Aran, i la previsió és que aquesta tarda torni a ploure i amb intensitat. De manera que encara es podrien estendre més les inundacions, sobretot si es desborda el riu Nere. En aquestes moments, tots els ponts del riu estan tancats, i l'aigua passa per sobre el dic.

L'alcalde ha explicat que a dos quarts d'una es tornarà a reunir el gabinet de crisi per analitzar la situació i anar marcant les actuacions. Per ara, l'Ajuntament està fent un recompte de totes les places d'hotel disponibles per si arribar el cas que s'ha de desallotjar més gent. A Vielha e Mijaran, s'han evacuat un grup de cases unifamiliars i la zona industrial està completament inundada.

Com que les previsions meteorològiques indiquen que seguirà plovent aquesta tarda, les administracions estan treballant perquè si hi ha "qualsevol indici" de desbordament, es pugui proclamar l'alerta d'evacuació, perquè el "mal podria ser majúsucl". "Tot fa preveure que tornarà a créixer el riu a les properes hores", lamenta l'alcalde.

Encara no gosa fer una previsió dels danys causats, però fa notar que ja són molts, tenint en compte que s'han inundat habitatges, la zona industrial i que alguns càmpings han perdut bungalows. "Estem treballant per no lamentar danys personals", ha afegit, abans de recordar a la població que es quedi a casa.