Els dos advocats que exercien d'acusació particular del cas Stroika, en representació de les dues principals víctimes de l'atac neonazi, van valorar ahir positivament la sentència que condemna deu acusats a penes d'entre 16 i 19 anys de presó, i tots dos van considerar que "s'ha fet justícia". Ara, la prioritat dels lletrats és que les víctimes puguin passar pàgina, sobretot Albert M., el noi que va resultar ferit més crític, que continua sense haver-se pogut recuperar dels fets dos anys després.

"És una sentència molt encertada i molt sòlida jurídicament, i no tenim por dels possibles recursos que presentin les defenses al Tribunal Suprem", va manifestar el barceloní David Jurado, advocat de l'Albert, que va salvar la vida gràcies a la intervenció mèdica urgent. "S'ha fet justícia, tot i que no ho teníem fàcil, perquè no hi havia proves directes ni es podia prendre en compte la declaració del menor d'edat que va confessar els fets i que ja va ser condemnat", va dir.

La sentència condemna els deu agressors majors d'edat per dos delictes d'intent d'assassinat, lesions, danys i, en el cas de tres acusats, tinença il·lícita d'armes. La sentència, però, no reconeix el delicte d'associació il·lícita, però Jurado va anunciar ahir que no presentarà recurs en aquest aspecte. "Si la fiscalia acaba presentant el recurs, l'únic que farem serà adherir-nos-hi formalment", va indicar.

De fet, Jurado va ressaltar que, ara, el més important per a la víctima i per a la seva família és intentar passar pàgina. "L'Albert ha rebut la sentència amb un cert alliberament", va explicar, però va afegir que "continua tenint por que surtin de la presó, perquè sap que algun dia ho faran. I té por també dels amics dels condemnats, dels que continuen a fora. Per exemple, els que van ser detinguts fa pocs dies, acusats d'extorquir", va manifestar l'advocat.