El veí de Castellnou de Bages que divendres a la tarda va perseguir despullat deu patrulles dels Mossos amb una destral a la mà ha quedat en llibertat amb càrrecs. Després de passar el cap de setmana detingut a la comissaria dels Mossos de Manresa, ahir va passar a disposició judicial. El jutge va decretar la llibertat amb càrrecs i ahir va tornar a la seva llar, al Serrat de Castellnou de Bages.

Joaquim B. P. vivia amb la seva mare, octogenària. Tenia molts antecedents per problemes de violència i de dependència a les drogues i, en el moment dels fets, estava afectat per una barreja d'alcohol i drogues. Després de beure tot celebrant el seu aniversari amb uns amics a Pinedes, va destrossar el mobiliari de la llar familiar amb una destral. La mare, amb problemes de mobilitat i dependent, va alertar el servei de teleassistència, que van donar l'avís als Mossos. En arribar al lloc, l'home, que els estava esperant, va sortir despullat amb la destral en mà i es va abalançar sobre els cotxes patrulla, i va causar nombrosos danys materials i fins i tot els va llançar pedres. Un cop els agents el van reduir, el personal mèdic el va sedar i el va traslladar a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Allà va seguir amenaçant els agents i el personal mèdic i, finalment, va ser traslladat a la comissaria.

Després del succés, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Castellnou van traslladar a l'anciana a una residència de Castellgalí. Segons explica el consistori, la intenció és trobar-li una plaça concertada en alguna llar propera a la seva residència. L'Ajuntament també va enviar la brigada de neteja municipal a la llar de la família per fer net després del succés i va canviar el pany, que també havia patit danys. Paral·lelament, ha buscat una solució provisional per als animals de companyia -tenien gats i un gos- de la família.

Joaquim B. P. fa poc més d'un any que viu a Castellnou. Primer vivia tot sol i posteriorment s'hi va traslladar la mare. Amb molts antecedents per violència domèstica, a causa de la seva addicció a drogues i alcohol, feia 15 dies que estava complint una sentència d'un jutjat penal de Manresa amb treballs comunitaris.