"De sobte vam sentir molts crits i destrosses a l'escala. Cap dels veïns no ens atrevíem a sortir de casa". Així explica un veí del bloc 3 del carrer Joan Pelfort de Manresa el neguit que van viure dilluns a la nit, quan una banda llatina, força coneguda en l'entorn delinqüencial de la ciutat, va assaltar l'edifici per agredir un jove equatorià que viu en un dels habitatges. La mateixa víctima explicava ahir el seu relat dels fets a Regió7: "em van voler clavar diverses ganivetades, però les vaig esquivar. I al final van marxar ferits pels talls que es van fer ells mateixos en trencar el vidre de la porta d'entrada". De fet, els rastres de sang eren visibles ahir al matí tant a la porta com a la vorera. Els Mossos han detingut dos dels agressors, de nacionalitats equatoriana i brasilera, i mantenen oberta la investigació.

Els fets van tenir lloc dilluns a les 10 de la nit, al barri de la Sagrada Família. El denunciant, Carlos Enrique Montserrate, de 21 anys, s'acabava de discutir feia una estona, davant de casa seva, amb la banda agressora. Estava formada, segons explica, per cinc joves, la majoria llatinoamericans, però també de nacionalitat espanyola. "M'acusaven de pegar la meva nòvia, i és mentida", va explicar com a únic motiu de la discussió.

Poc després, el grup de joves va tornar a casa seva a buscar-lo. "Anaven amb mocadors al coll i ulleres de sol, i portaven ganivets, punxes i fins i tot una pistola elèctrica", assegura. "Jo no era al meu pis, sinó que havia pujat fins al terrat amb un altre veí", diu. Segons afegeix, "ells van entrar a l'edifici, ja que la porta d'entrada no està tancada amb clau. Un cop a dins, van esbotzar la porta del meu pis i, com que no m'hi van trobar, van tirar a terra la nevera i tots els altres mobles del menjador", assegura. Ahir al matí, però, tots els mobles eren al seu lloc "perquè els vaig recollir la mateixa nit", diu.