El temporal de pluges que afecta Catalunya ha deixat valors destacats al Bages aquesta matinada. A Artés, s'han acumulat fins a 32,7 mm en 30 minuts.

Les precipitacions han descarregat amb força aquesta nit a la regió central i ara donen una petita treva en aquestes comarques. Tot i així, es preveu que durant el dia i, sobretot el cap de setmana, el temporal torni a afectar les nostres comarques. Aquest matí, les pluges afecten al terç nord del país, les comarques gironines, on plou amb força intensitat.

Protecció Civil va activar ahir l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del temporal de llevant els propers dies, pluges intenses i per acumulació d'aigua.

En relació a l'acumulació de pluja, es preveu que se superin els 100 litres en 24 hores per avui divendres a les comarques dels dos extrems del territori català. De cara a dissabte l'acumulació és probable que tingui lloc a les comarques del litoral i prelitoral català així com també a les comarques de l'interior.