El Jutjat Penal 1 de Manresa va condemnar ahir a un any de treballs comunitaris i a una multa de 1.080 euros l'home que va atracar amb unes tisores el mossèn de Sant Fruitós, Amat Berenguer, ara fa un any. En el judici, l'atracador es va mostrar penedit dels fets i va assegurar que els havia comès "en un moment de bogeria i desesperació". El rector li va acceptar el perdó i va renunciar a reclamar-li els 200 euros que li havia robat.

El robatori va tenir lloc el 3 de març de l'any passat, cap a les 5 de la tarda. L'acusat, Pío R. S., es va desplaçar fins a la rectoria de Sant Fruitós de Bages, situada a la plaça de Sant Josep, i va fer que el mossèn pugés al seu despatx.

Un cop sol amb ell, va agafar unes tisores de sobre de la taula, de quinze centímetres de llargada, i va arrencar el cable del telèfon per evitar que el mossèn pogués trucar per demanar ajuda. A continuació, l'atracador va exhibir de forma intimidatòria les tisores al rector, mentre l'amenaçava dient-li que, si no li entregava diners, el mataria. Aleshores, mossèn Amat, amb por que l'atracador li pogués fer mal, va obrir el calaix on guardava les col·lectes dels dies anteiorrs i en va treure 200 euros, que va entregar al lladre. Amb els diners a les mans, l'home va fugir immediatament.