Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir en l'extinció d'incendis en nou contenidors de Sant Vicenç de Castellet que alguns desconeguts haurien cremat durant la nit i matinada. Aquest no va ser el primer episodi de contenidors cremats al municipi, ja que a les sis de la matinada de dissabte ja n'havia cremat un. Fonts municipals van atribuir els fets a una bretolada, sense que ahir a la tarda s'hagués identificat l'autor o els autors dels fets.

Els contenidors afectats estan repartits per diversos punts del nucli urbà de Sant Vicenç, i van cremar en moments diferents entre 2/4 d'1 de la matinada i les 11 del matí d'ahir. El primer avís es va rebre a les 0.35 de la matinada a la cruïlla dels carrers Doctor Trias i Pius XII; una hora i mitja després en va cremar un entre Rafael Casanovas i Poeta Maragall; a 2/4 de 5 de la matinada, va resultar afectat novament un contenidor entre Pius XII i Doctor Trias; a les 5, un de la Via Augusta, i deu minuts més tard el que hi ha davant el número 51 del carrer d'Eduardo Peña. Els següents avisos es van rebre a les 5.30 al carrer de Creixell; a les 5.34 a la plaça del Pi; a les 7.50 al carrer Llibertat; i l'últim, a les 11 del matí, al carrer de Mura.

Fonts municipals van explicar que a la majoria dels contenidors cremats s'hi llença paper i, per tant, es podran aprofitar perquè el seu material és resistent. Tanmateix, també en va cremar un de plàstic, que es va retirar, i algun més de roba. Més enllà dels contenidors, no hi ha constància que hi hagués desperfectes col·laterals en vehicles o en el mobiliari proper.

L'alcalde, Joan Torres, lamentava ahir els fets i "l'actitud incívica de gent que només vol fer mal". Diu que d'unes setmanes ençà al poble ja s'havien detectat algunes papereres cremades, però més enllà d'això no té constància de més bretolades d'aquest estil, i encara menys relacionades amb contenidors. Quant a la vigilància, sosté que "la Policia Local ja en fa i ja està al cas", si bé admet les dificultats que comporta tenir controlats tots els contenidors durant totes les hores. A més, diu que es podria tractar de cigarretes llençades al contenidor, "i abans el foc no acaba de prendre, pot passar molta estona".