L'Ajuntament de Cercs no es dóna per vençut davant les nombroses sentències judicials que l'obliguen a enderrocar un bloc de pisos que es va construir amb una llicència d'obres il·legal. El consistori ara ha presentat un recurs de reposició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què demana que anul·li la darrera sentència que el mateix tribunal va emetre fa dos mesos, en què desestimava el darrer recurs d'apel·lació de l'Ajuntament i confirmava l'aterrament del bloc.

L'edifici, situat al carrer de Sant Salvador del nucli de Sant Jordi, es va començar a edificar fa dotze anys. Els promotors van arribar a construir tota l'estructura del bloc, però no es van acabar les obres interiors perquè Urbanisme va considerar il·legal la llicència d'obres de l'Ajuntament. Això va obligar els promotors a aturar els treballs i a renunciar a vendre els habitatges que hi havien d'anar.

Aquest fet va donar peu a un llarg procés judicial durant el qual els tribunals han anat tombant tots els recursos del consistori, que vol salvar l'edifici per no haver de pagar una indemnització milionària a la societat promotora, Grup Cercs-4. Concretament, els promotors reclamen al consistori ser indemnitzats amb 2.354.000 euros, pel cost de l'obra executada, pels costos judicials, pel cost que suposaria l'enderroc i per la pèrdua de beneficis ocasionada per l'atorgament il·legal de la llicència. El valor d'aquesta indemnització equival aproximadament al pressupost anual de l'Ajuntament.