Alguns veïns afectats es van desplaçar fins al camp de control per la impossibilitat d'arribar als seus domicilis. Dels més de 450 afectats, els més propers a la zona d'Òdena es van preocupar per l'estat de les seves propietats tot i que cap d'elles no en va resultar afectada. Abans de saber-ho, però, s'han viscut moments de preocupació i impotència per no poder fer-hi res.

Una d'aquestes persones era la Gemma Monrós, veïna de Maians. Va arribar a dos quarts de quatre de la tarda al punt de control i organització de les dotacions que apagaven l'incendi per saber de primera mà quina era la situació del seu terreny. El nerviosisme i desesperació de Monrós no era deguda a la preocupació pels seus béns sinó perquè part de la seva família es trobava reclosa dins del domicili. Després d'uns minuts d'incertesa, l'afectada va poder conèixer la situació i va parlar amb els seus familiars que van assegurar que el foc es trobava dos camps més enllà del seu terreny on dotacions dels bombers estaven treballant. Com ella, d'altres veïns no es podien arribar a creure la situació i van mostrar un gran patiment pels seus béns.

Un altre testimoni dels fets era l'Assumpció Garcia, treballadora del servei de Teleassistència, que ha rebut diverses trucades de gent gran, que es troba en masies i que no sabien què fer davant la situació. Algun d'ells es va poder desplaçar i d'altres han hagut de restar a l'espera de trobar alguna solució mentre estaven tancats a les seves llars. Assumpció Garcia es mostrava impotent per no poder accedir amb el seu vehicle a "socórrer" aquells que demanaven ajuda. Per sort, en cap moment s'ha temut per la vida de les persones.