Amb la caiguda del dia, els Bombers van donar per controlat ahir a les 9 del vespre l'incendi d'Òdena, que, en un últim recompte dels Agents Rurals, ha cremat finalment un total de 1.280 hectàrees entre l'Anoia i el Bages, majoritàriament de pi blanc. Al llarg del dia d'ahir, unes 50 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris dels Bombers, amb l'ajuda dels voluntaris de les ADF, van continuar treballant sobre el terreny remullant la zona afectada i apagant les petites revifades del foc que es van produir en diferents punts, i que es van poder sufocar ràpidament.

Un cop el foc controlat, ahir al vespre es van retirar una part de les dotacions de tota l'àrea afectada per les flames, que comprèn els termes municipals d'Òdena, Castellfollit del Boix, Sant Salvador de Guardiola, el Bruc i Castellolí. També es va desmuntar el centre de comandament d'Òdena, de manera que la resta de treballs d'extinció es dirigiran ara des de la seu de la Regió d'Emergències Centre. Aquesta nit passada, però, s'han quedat encara una vintena de vehicles sobre el terreny per vigilar que no es torni a produir cap reproducció del foc. De fet, encara poden passar unes quantes hores, o fins i tot dies, fins que els Bombers no donin per extingit totalment el foc, la qual cosa significarà llavors que ja no hi haurà cap perill de revifada.

Les previsions eren que ahir al migdia tornés a bufar vent de ponent, però, finalment, les ràfegues van ser molt més lleugeres del que es creia inicialment, la qual cosa va evitar cap ensurt. Durant el matí, es van declarar dues revifades de l'incendi, totes dues al flanc dret, però bàsicament es va tractar de punts fumejants que es van poder apagar ràpidament. La primera es va detectar d'hora, a 2/4 d'11 del matí, a la zona de can Tardà, entre Castellolí i Maians, i la segona es va produir dues hores després, al mateix flanc. A la tarda, a les 4, es va detectar una columna de fum a l'altre flanc, l'esquerre, a la zona de la Penyora, a prop de Castellfollit del Boix, però també es va poder extingir amb rapidesa. El vent de marinada de la tarda va fer incrementar la humitat i, per tant, va afavorir les condicions meteorològiques. A les 7 de la tarda, encara es va detectar una quarta revifada d'una soca fumejant, aquesta molt lleu.

D'altra banda, avui és previst que es reobrin els accessos en funicular de Montserrat, que estaven tancats aquests darrers dies de forma preventiva. De la mateixa manera, també és previst que es reobrin els accessos a peu a la muntanya. De fet, segons els Bombers, el perill de foc forestal tendeix avui a disminuir lleugerament a la Catalunya Central. No obstant això, encara predomina un perill elevat d'incendi.

El foc es va declarar diumenge al migdia en uns camps d'Òdena, com a conseqüència de les espurnes generades per una màquina agrícola, i va avançar ràpidament cap a Castellfollit, Sant Salvador i el Bruc. L'incendi, que va obligar a desallotjar urbanitzacions, es va donar per estabilitzat dilluns al vespre.