Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, que han ingressat ja a la presó, i busquen una tercera, i donen per desarticulat un grup criminal acusat de 17 robatoris en domicilis de diverses poblacions de Catalunya, informa avui la policia catalana.

Els Mossos els acusen de robatoris a Reus, Tàrrega, Cervera, Vilafranca del Penedès, Manresa, Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sitges i Sant Just Desvern, on entraven en els pisos trencant el pany de la porta mitjançant unes alicates de pressió, un mètode conegut com a pic de lloro.

Els Mossos van detenir el 30 de juliol un home de 35 anys i una dona de 37, tots dos de nacionalitat colombiana i residents a Barcelona, com a presumptes autors de disset robatoris amb força en domicilis i pertinença a grup criminal.

A final de maig, es va produir un robatori amb força a domicili en grau de temptativa, a Sant Vicenç de Castellet, i els Mossos van detenir dues persones d'origen colombià com a suposades autores dels fets, però després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat.

A continuació, la Unitat Territorial d'Investigació de la Regió Policial Central va iniciar una investigació per descobrir si aquest fet havia estat puntual o, en canvi, les dues persones formaven part d'un grup especialitzat a robar domicilis.

Durant les indagacions, els agents van identificar una tercera persona i van determinar que els autors dels fets es desplaçaven, com a mínim, dos cops a la setmana, des de Barcelona a diverses poblacions de Catalunya.

En el primer viatge, dos d'ells escollien els objectius i, en el segon desplaçament, els tres cometien els robatoris: la dona feia tasques de vigilància i els dos homes entraven en diversos domicilis del mateix edifici, on no hi havia ningú a l'interior.

El grup criminal accedia als pisos trencant el pany de la porta mitjançant unes alicates de pressió, un mètode conegut com a pic de lloro.

Els Mossos d'Esquadra van acreditar disset robatoris: tres a Reus i Sant Just Desvern, dos a Tàrrega, Vilafranca del Penedès i Manresa i un a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Cervera i Sitges.

Amb aquesta informació, els investigadors van detenir dos dels tres sospitosos i van registrar els seus domicilis, on van localitzar 60 rellotges, 10 ordinadors, 2 tauletes tàctils, 18 bosses, 9 ulleres de sol de marca i 8.700 euros en metàl·lic.

A més, els agents van trobar les eines que utilitzaven per cometre els robatoris amagades en el motor del vehicle que utilitzaven per desplaçar-se.

Els investigadors segueixen amb l'estudi dels objectes recuperats, la qual cosa està permetent la identificació de nous robatoris.

De fet, cinc víctimes d'aquests il·lícits ja han passat per dependències policials, on se'ls ha tornat part del material sostret dels seus domicilis.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar presó per als dos, però la investigació continua oberta amb la finalitat de detenir el tercer membre del grup.