El cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora, assegura que l'incivisme de la plaça de Gispert de Manresa, provocat per un grup d'unes deu persones que hi van cada tarda a ingerir alcohol "és temporal" i que, un cop passi el bon temps, aquest punt de la ciutat tornarà a la normalitat.

"Els agents només poden actuar quan algú s'extralimita i infringeix les normes de convivència. Ja s'han fet detencions en moments puntuals, quan hi hagut baralles" diu el cap de la Policia Local de Manresa i afegeix que "no es pot fer fora un grup de la plaça només perquè no ens agraden aquestes persones". De fet, ja es van detenir dues persones per baralles entre membres del mateix grup. Mora afegeix que la policia també ha advertit els membres del grup que s'han de comportar quan han començat a molestar ciutadans a la plaça. "Poca cosa més podem fer", sentencia.

El cap de la Policia Local de Manresa vol donar un missatge de tranquil·litat als veïns i als comerciants -que van presentar conjuntament una instància alertant de la problemàtica- i assegura que al setembre, quan els membres del grup ja no vagin passar la tarda al carrer, se solucionarà la situació. I és que els botiguers i els propietaris de restaurants de la plaça de Gispert i els carrers del voltant temen que l'incivisme s'hi instal·li una altra vegada. Fa anys, la presència de terrasses i de nous comerços va portar un nou perfil de ciutadans a la plaça, que vénen a passar-hi la tarda tranquil·lament. Va ser un punt i a part en aquest sector de Manresa, perquè durant dècades grups de persones incíviques l'havien convertit en un punt degradat.

Tot i el missatge de tranquil·litat, Mora assegura que la Policia Local no abaixa la guàrdia i que continua la vigilància a la plaça, a la vegada que destaca que durant la darrera setmana no hi hagut cap incidència remarcable.

El cap de la Policia Local indica que cada estiu hi ha més presència de persones al carrer i que per aquest motiu en alguns punts de la ciutat augmenta l'incivisme, "però en cap cas és una situació d'alarma". Explica que, quan se'ls informa que hi ha problema d'aquestes característiques, la policia fa acte de presència en aquell punt de la ciutat.