La fiscalia demana vuit anys i onze mesos de presó per a un veí de Vilanova del Camí, Aitor J. P., de 37 anys, que va confessar haver apallissat brutalment la seva parella sentimental fins a causar-li un traumatisme cranioencefàlic greu. El ministeri públic l'acusa d'un delicte d'intent d'homicidi i d'un altre de maltractament habitual en l'àmbit familiar, ja que altres vegades ja havia agredit greument la víctima. El judici es farà avui al matí a la secció vintena de l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc l'11 d'agost del 2013, al domicili en què vivien en comú el processat i la víctima. Tots dos mantenien des de feia quatre anys una relació sentimental i, des del principi, segons la fiscalia, Aitor J. L. ja oferia una actitud possessiva, gelosa i agressiva. La seva conducta s'havia agreujat els últims sis mesos, període en el qual, segons l'escrit d'acusació, va sotmetre la víctima a contínues agressions físiques i humiliacions, com ara agafar-la pel coll, arrossegar-la pels cabells, colpejar-la amb un bastó i donar-li cops i puntades de peu per tot el cos. A més, la menyspreava, la insultava i la controlava constanment, la qual cosa va crear una situació permanent de torbació, temor i aïllament de la dona, que va caure en un estat de depressió, disminució de pes i abús d'alcohol i drogues per evadir-se de la realitat. La relació total de dependència i submissió li impedia que pogués denunciar els fets o anar a un centre mèdic a curar-se les ferides.

L'11 d'agost, segons la fiscalia, l'acusat la va apallissar després d'una discussió originada perquè ella no volia consumir substàncies tòxiques. Aitor J. P. la va agafar amb força i li va colpejar brutalment el cap contra la taula. Tot seguit, la va colpejar contra la vitroceràmica, fins a trencar-ne el vidre i el mecanisme intern de cocció. Segons afegeix la fiscalia, a continuació la va agafar pels cabells, la va arrossegar fins a la sala d'estar i li va propinar diversos cops a tot el cos i puntades de peu al cap.

La dona va quedar inconscient, i l'acusat va trucar al 112, sol·licitant una ambulància. L'home va confessar que havia clavat una pallissa a la seva parella que l'havia deixat en coma, a causa de les puntades de peu al cap que li havia clavat. La víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic greu, va tardar més d'un any a recuperar-se i té seqüeles tant físiques com psicològiques.