La Policia Nacional ha detingut vuit 'motards' del club Rebels, la majoria del Bages i del Solsonès, acusats d'haver agredit un grup rival de Madrid amb barres de ferro, defenses extensibles i punys americans. Algunes de les detencions s'han produït a Artés, Manresa i Solsona, segons ha pogut saber aquest diari. Entre els arrestats, hi ha el president del club a la demarcació de Lleida, amb seu a Solsona.

El club on pertanyen els detinguts, els Rebels, és el mateix grup del qual formaven part onze 'motards' que aquest mes de novembre van ser jutjats a Manresa per una baralla multitudinària el març del 2013 al barri del Poble Nou de la ciutat. Tots ells van ser absolts perquè el jutge no va considerar demostrat que les armes que es van trobar a la zona pertanyessin als acusats.

Segons ha informat avui la Policia Nacional, els vuit detinguts d'ara es van desplaçar des de Catalunya a Madrid per irrompre al local dels seus rivals i agredir-los amb barres de ferro, defenses extensibles i punys americans. A més de les lesions i amenaces produïdes, se'ls imputen delictes de danys i robatori amb violència, ja que van destrossar el mobiliari, van danyar motocicletes i es van fer amb diversos armilles amb el logotip de les víctimes a manera de trofeu.

L'origen dels fets, segons les mateixes fonts, es remunta a una escissió dels Rebels. Diverses persones van abandonar l'associació i es van integrar en un club a Madrid, en no estar d'acord amb el caràcter violent i la ideologia que establia la directiva de la banda. Posteriorment, diversos membres de la banda motera, alguns d'ells encaputxats, es van desplaçar des de Catalunya a la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares i van irrompre violentament al local de reunió del club escindit, segons la Policia Local

Els agressors van utilitzar presumptament barres de ferro, defenses extensibles, punys americans i altres estris per colpejar a les víctimes, van destrossar part del mobiliari i altres estris de l'establiment i van ocasionar danys en les motocicletes del club de Madrid. A més es van apoderar de diversos objectes personals i diversos armilles amb el logotip de les seves víctimes, com a suposat trofeu.

En total vuit persones han estat arrestades, entre els quals el president i sergent d'armes de l'anomenada 'prefectura' del club a Lleida, que té la seu a Solsona, i el president nacional del club, com a presumptes responsables de delictes de robatori amb violència, lesions, danys i amenaces greus.

En els registres efectuats a la seu de social de la banda motera, els investigadors han confiscat diverses barres de ferro amagades, distintius del club agredit, diversa documentació referent a les juntes celebrades ia les normes internes, i un comunicat en el qual apareixen ratllades amb una creu les fotos d'alguns dels agredits a Alcalá d'Henares juntament amb la inscripció 'persones non grates'.

La investigació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Central de Crim Organitzat de la Comissaria General de Policia Judicial i de la Brigada Local de Policia Judicial de la comissaria d'Alcalá d'Henares, amb la col·laboració de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.