La Fiscalia demana set anys de presó per a tres homes acusats d'haver atracat amb un ganivet de grans dimensions un veí de Súria per robar-li la droga que tenia a casa. El judici se celebrarà aquest mes de desembre al jutjat penal número 2 de Manresa.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, van tenir lloc ara fa dos anys, l'11 de novembre del 2013, en un domicili del carrer Sant Climent de Súria. Els acusats, Radelky U., Jonathan P. i Junior P, de nacionalitat dominicana, van accedir al domicili de la víctima, coneixedors que hi tenia una gran quantitat de marihuana destinada a la venda. Segons la fiscalia, li van exhibir un ganivet de grans dimensions i el van obligar que els portés fins a un galliner annex, on tenia la droga.

D'aquesta manera, els processats es van endur presumptament dues caixes amb marihuana, amb la intenció també de destinar-la a la venda, i 700 euros en efectiu. Els acusats, però, van ser detinguts poc després a la carretera C-55, a l'altura de Sant Joan de Vilatorrada. Allà, els agents els van intervenir el ganivet i les dues caixes, que contenien en conjunt gairebé dos quilos de cànnabis. El fiscal els acusa d'un delicte de robatori amb intimidació i d'un delicte contra la salut pública. En total, demana una pena de set anys i mig de presó i una multa de 15.000 euros.

D'altra banda, en el judici també serà jutjat la víctima del robatori, Antonio E., per un delicte contra la salut pública, ja que també es dedicava presumptament al tràfic de droga. En el seu cas, el ministeri públic reclama per a ell la pena de dos anys i nou mesos de presó i una multa de 26.000 euros. Segons la fiscalia, es dedicava habitualment al cultiu i la venda de marihuana.