L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó el veí de Moià que va alimentar la seva filla acabada de néixer amb cacau, arròs, cereals i oli, la qual cosa va provocar una greu encefalopatia a la nena, que l'ha deixat en estat vegetatiu. El processat, Cheikne Diarra, de 33 anys i de nacionalitat de Mali, també ha estat condemnat per haver colpejat amb una cullera calenta a la cara el seu fill gran, de 4 anys.

La mare de la criatura, Fatoumata Dianka, de 29 anys i natural també de Mali, ha estat condemnada igualment per la nutrició deficient de la nena. Tot i així, la sentència li imposa una pena inferior, de dos anys i un dia de presó, perquè la dona vivia sotmesa a les creences del seu marit, que era qui obligava a omplir els biberons amb cacau, arròs i cereals, amb l'objectiu de fer espessir la llet.

Tot i així, la sentència retreu a la dona que "hauria d'haver fet prevaler la seva condició de mare per sobre de la d'esposa submisa" fins al punt de "fer front al marit i negar-se a seguir les seves directrius". El jutge recorda que "qualsevol mare amb un mica de zel sap que no pot subministrar-li al biberó substàncies impròpies d'un lactant d'una edat tan curta".

Tots dos han estat condemnats per un delicte de lesions per imprudència perquè el jutge descarta que cometessin els fets amb la intenció deliberada de provocar un dany físic a la nena, malgrat que van desobeir constantment les advertències dels Serveis Socials de Moià sobre les greus conseqüències de les seves accions.

La sentència, ara, pot ser recorreguda al Tribunal Superior de Justícia. Si confirma les condemnes, tots dos hauran d'ingressar a presó, ja que les penes, en els dos casos, són superiors als dos anys (en el cas de la dona, excedeix expressament d'un dia).

La nena va néixer el 30 de setembre del 2012, quan el pare ja feia temps que havia arribat a Catalunya. La mare, en canvi, feia només un any que s'havia establert amb ell a Moià, provinent del seu país d'origen. Tots dos ja tenien dos fills, de 4 anys i de gairebé 2 anys. La família vivia aleshores en una mala situació econòmica, per la qual cosa feia temps que era atesa pels Serveis Socials de Moià.