Els Agents Rurals han denunciat una gossera privada de Cardona que no complia les condicions higièniques més bàsiques, ja que els gossos convivien entremig d'una gran acumulació d'excrements i orins. La denúncia ha estat tramitada al departament de Territori, que pot imposar ara una sanció que aniria des dels 401 fins als 2.000 euros.

A les instal·lacions, propietat d'un caçador, hi vivien 18 gossos. Els Agents Rurals van assegurar ahir que van demanar dues vegades als propietaris que netegessin la instal·lació, abans d'interposar la denúncia, però van afegir que la petició no va ser atesa. Una propietària de la gossera va assegurar a aquest diari que no va poder fer-se càrrec de la instal·lació durant un curt període de temps, per motius personals.

Durant les inspeccions, a banda de la gran presència d'excrements, els Agents Rurals van constatar que els animals tenien l'aigua molt bruta per beure.

Per tot plegat, el cos ha denunciat la gossera per l'incompliment de la llei de protecció d'animals, ja que està prohibit mantenir-los en instal·lacions indegudes des del punt de vista higiènic, sanitari, de benestar i de seguretat. Segons els Agents Rurals, els denunciats podran presentar ara les al·legacions que considerin oportunes. Actualment, s'està tramitant la corresponent declaració de nucli zoològic de la gossera.