La fiscalia demana nou anys de presó per a l'acusat d'haver estafat tres concessionaris de cotxes del Bages, Feliciano P. M., per adquirir vehicles gratuïtament. L'home, segons el fiscal, presentava documentació falsa per aconseguir que les entitats financeres de les marques de vehicles li paguessin els cotxes. D'aquesta manera, hauria aconseguit gratuïtament un vehicle d'alta gamma, valorat en 21.404 euros, i ho hauria intentat sense èxit en dos casos més.

El processat, que ja va ser condemnat per un cas d'estafa ara fa nou anys, serà jutjat per aquests fets al Jutjat Penal 3 de Manresa, per estafa i falsedat. Al seu costat, també es jutjaran tres suposats còmplices, Úrsula P. M., Ivan V. N. i Jordi P. T, sense antecedents, els quals, segons la fiscalia, també van cometre alguns dels fets.

En total, arribaran a judici quatre casos, ocorreguts a final del 2011, tres dels quals comesos presumptament per Feliciano P. M., mentre que la resta d'acusats, que s'enfronten a penes d'entre 2 i 5 anys de presó, haurien participat en alguns dels restants.

Per aconseguir el finançament dels vehicles, segons la fiscalia, els encausats presentaven documents falsos, com ara contractes de treball, nòmines, informes de vida laboral i certificats d'IRPF.

Feliciano P. M. va actuar d'aquesta forma al concessionari Autosuministres Motor, de Sant Fruitós, i, segons la fiscalia, va aconseguir que l'entitat financera de Mercedes li pagués els 21.404 euros d'un vehicle. El cotxe va ser recuperat quan Feliciano P. M. va ser detingut dos mesos després, el 13 de desembre del 2011.

Detingut en recollir un cotxe

La detenció es va produir quan va acudir a un concessionari de Manresa per consumar una altra estafa, segons la fiscalia. L'home, juntament amb Úrsula P. M., havia aconseguit que Santander Consumer li validés el finançament d'un Fiat Croma valorat en 21.900 euros, del concessionari Manresauto. Quan tots dos van anar a recollir el cotxe, van ser detinguts per la policia, ja que l'entitat bancària es va adonar de la presumpta estafa i va denunciar els fets.

La fiscalia també assegura que Feliciano P. M. i Úrsula P. M. van cometre el mateix intent d'estafa al concessionari Automòbils Claret de Manresa, però l'entitat BBVA ja no va arribar a validar l'operació.