Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves de 17 anys i un de 18 anys acusats d'una onada de robatoris que estava afectant Calaf des del mes de novembre fins ara. Els arrestats, de nacionalitats espanyola, polonesa i guineana, vivien com a ocupes en una casa deshabitada del poble.

Segons ha explicat aquest dilluns el cos policial, durant els mesos de novembre, desembre i gener, Calaf va experimentar un augment de delictes de robatoris amb força i furts en domicilis, establiments comercials i trasters.

Els lladres van sostreure diners, televisors, càmeres fotogràfiques, telèfons mòbils, electrodomèstics i material esportiu. En un dels robatoris es van endur un sofà vell i malmès, la qual cosa va aixecar la sospita que els lladres podien estar ocupant una casa o un local proper a la casa saquejada.

Després de diverses gestions, els investigadors van esbrinar que un grup de joves del poble havia ocupat un immoble deshabitat de la població, a l´interior del qual podrien trobar-se els objectes robats.

Després de contactar amb el propietari de l´immoble, el 21 de gener els Mossos d´Esquadra, juntament amb el responsable de l´edifici van entrar-hi. Van comprovar que hi havia molts objectes que constaven com a sostrets en robatoris ocorreguts a Calaf. Els objectes van ser recuperats i lliurats als seus legítims propietaris.

La investigació va continuar fins que dimecres passat, 10 de febrer, els Mossos van detenir els cinc presumptes autors dels diferents fets delictius.

Els quatre detinguts menors van passar el mateix dia a disposició de la Fiscalia de Menors, i el detingut major d´edat va passar el dia 11 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Igualada.