Dos empresaris de Manresa, Aurelio S. P. i Parachiva D., seran jutjats el mes d'abril vinent acusats d'haver defraudat 911.000 euros d'IVA a Hisenda durant els anys 2007 i 2008. Tots dos s'enfronten a una petició fiscal de dos anys de presó i a una multa econòmica de 500.000 euros. A més a més, la fiscalia també reclama que retornin a Hisenda els 911.000 euros defraudats i que durant cinc anys no tinguin dret a rebre subvencions públiques o incentius fiscals.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, van tenir lloc el 2007 i el 2008, quan els acusats eren socis i administradors mancomunats de tres empreses, Blosom Promoland, Figgerit Construcciones i Sinusium Plus. Aquestes societats es dedicaven a cedir personal a indústries siderúrgiques i de muntatges metàl·lics. És a dir, no subministraven material ni maquinària, sinó exclusivament operaris per a altres empreses.

Segons la fiscalia, amb l'objectiu d'ocultar les veritables quantitats a abonar a la hisenda pública, els acusats van decidir incrementar falsament les sumes d'IVA suportat deduïble de la societat Blossom, que era l'empresa que reunia el gros de l'activitat econòmica. Segons el ministeri públic, les tres empreses responien a un únic negoci i a una sola activitat econòmica. D'aquesta manera, van aconseguir defraudar 493.000 euros a Hisenda l'any 2007 i 418.000 euros l'any 2008, segons l'escrit d'acusació pública.